RU  UA

Підозри учасникам акції під ОП і обов'язкове носіння масок на вулицях - головні новини 23 березня

Поліція продовжує вручати підозри учасникам акції під Офісом президента, яка відбулася 20 березня, у червоній зоні карантину заборонили з'являтися на вулиці та у громадських місцях без захисної маски, а Верховний Суд визнав законним відсторонення від навчання дітей без обов'язкових щеплень. Про це і не тільки - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Підозри учасникам акції під ОП

Поліція продовжує вручати підозру учасникам акції на підтримку Сергія Стерненка. Вона відбулася у суботу, 20 березня, під стінами Офісу президента.

Підозри від правоохоронців отримали вже чотири особи. Найближчим часом суд обере їм запобіжні заходи.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція встановила всіх причетних до заворушень біля ОП. Крім того, він опублікував відео, яке, за його словами, доводить, що мітинг від самого початку планувався не як мирна акція, а як бійка з правоохоронцями.

Обов'язкове носіння масок у червоній зоні

Кабінет Міністрів заборонив українцям виходити на вулицю без захисних масок чи респіраторів. Жорстке обмеження стосується мешканців усіх регіонів, які віднесені до червоної карантинної зони.

Без засобів індивідуального захисту заборонено перебувати у парках, на майданах, пляжах, кладовищах та інших громадських місцях. Порушників нових правил каратимуть штрафами у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Тим часом у КМДА зазначили, що жорсткі обмеження можуть полегшити вже протягом п'яти днів. Утім станеться це лише за однієї умови - якщо Київ повернеться до помаранчевої зони карантину.

Дітей без щеплень не пускатимуть на навчання

Верховний Суд визнав законним відсторонення від навчання дітей, які не мають обов'язкових щеплень. Інстанція не задовольнила позов мами однієї з учениць Запорізького академічного ліцею. Жінка вимагала дозволити її доньці відвідувати навчальний заклад без вакцинації.

У Суді пояснили, що рішення було прийнято в інтересах безпеки інших дітей. В установі запевнили, що право дітей на здобуття освіти порушено не було.