RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

На 25-річчя Конституції в Україні з'явиться пам'ятна монета

Президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування 25-ї річниці Конституції України. Зокрема буде випущено пам'ятну монету.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Кабінетом міністрів буде створено організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 25-ї річниці Конституції України.

На підставі його пропозицій і з урахуванням епідемічної ситуації, уряд має розробити і забезпечити проведення в Києві і інших населених пунктах урочистих заходів за участю представників центральної та місцевої влади, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій та громадськості.

Також серед студентів і молодих вчених буде проведено конкурс на кращу наукову роботу з розвитку конституційно-правового регулювання.

"Також уряд повинен сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на утвердження в Україні принципів правової держави, підтримку незворотності європейського і євроатлантичного курсу України, і забезпечити широке висвітлення заходів з відзначення 25-ї річниці Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Національний банк України повинен виготовити і випустити в обіг пам'ятну монету.

Нагадаємо, День Конституції України відзначається 28 червня. Саме в цей день в 1996 році Верховна Рада прийняла першу Конституцію незалежної української держави. Це - державне свято і вихідний.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський запросив главу США Джо Байдена з візитом в Україну на День незалежності.