RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На карту поставлена безпека Європи: в ЄС закликали до найжорсткіших заходів для РФ

До недавно введених проти РФ санкцій США можуть додатися й інші заходи: колишній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес закликав Євросоюз заборонити росіянам в'їзд до країн ЄС.

Про це він написав у Twitter.

За словами колишнього президента Естонії Тоомаса Хендріка Ільвеса, варто було б заборонити в'їзд до Європейського союзу для всіх громадян Російської Федерації. Він підкреслив, що йдеться про будь-які візити.

Томас Хендрік Ільвес додав, що російським громадянам потрібно заморозити абсолютно усі візи, оскільки на кону стоїть безпека всієї Європи. Винятком повинні бути тільки екстрені випадки, коли йдеться про якісь сімейні проблеми.

Ільвес відзначив, що такий захід може завдати шкоди пересічним громадянам РФ, але потрібно стояти на своєму і продовжувати захищатися.

Тоомас Хендрік Ільвес був президентом Естонії з 2006 по 2016 рік. До президентства він був керівником Міністерства закордонних справ. В даний час політичний діяч є співробітником Тартуського університету.

Як писав "Апостроф" раніше, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країнам Заходу потрібно окреслити "чіткі червоні лінії" у відносинах з офіційним Кремлем.