RU  UA

Нова хвиля епідемії COVID-19 в Україні: коли вона почнеться і що треба встигнути зробити

Оскільки нова хвиля пандемії коронавірусної інфекції, яка, за даними ВООЗ, досягає свого максимального рівня, очікується восени 2021 року, до цього часу якомога більшій кількості громадян України потрібно вакцинуватися.

Таку думку висловила в ефірі нової програми "Трикутник Іванської" на Апостроф TV народний депутат України від фракції "Голос", член комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Ольга Стефанишина.

Зокрема, політик зазначила, що весняна хвиля COVID-19 починає спадати.

"Наступна хвиля, яка очікується, буде восени. За цей час насправді нам потрібно вакцинувати якомога більшу кількість людей. Наприклад, весняну хвилю ми пережили дуже важко, а багато її не пережили. Ми до сих пір втрачаємо сотні людей щодня. вони вмирають від COVID-19, тому що вони не були захищені ", - підкреслила Стефанишина.

Народний депутат також вважає, що в Україні було провалено комунікаційну компанію щодо вакцинації.

"Фактично дуже важко взагалі зрозуміти, яка ситуація буде, коли до нас будуть поставлені мільйони доз вакцини. Сьогодні говорити про те, щоб усі йшли вакцинуватися, коли вакцин немає, - це говорити ні про що", - зазначила Ольга Стефанишина.


Детальніше про те, чому Україна відстає по всіх фронтах ковідної війни і як на ситуацію в лікарнях вплинула медична реформа читайте в матеріалі "Апострофа": Сотні українців щодня помирають від COVID-19, тому що хтось займається популізмом - Ольга Стефанишина