RU  UA

День матері: журналісти Апостроф TV поділилися яскравими моментами з дитинства

У другу неділю травня в Україні та світі відзначають День матері. Свято започаткували ще давні греки, але на офіційному рівні воно з'явилося лише у 1914 році у США.

На честь Дня матері журналісти Апостроф TV поділилися теплими спогадами про своїх мам.

"Я пам’ятаю, як мама сварила мене за те, що я ніколи не складала свої іграшки, постійно було все розкидано в кімнаті, а складати я не любила. А зараз я просто ненавиджу, коли речі розкидані", - розповідає Анастасія Норіцина.

"Моя мама вчителька і вона дуже серйозно ставилася до мого навчання . Коли я робив помилку - бодай одну в зошиті -, вона виривала сторінку і змушувала переписувати ще раз. А за двійку з математики могло прилетіти навіть віником по дупі", - пригадує Андрій Штангрет.

А от журналістка Олена Кроліцька поділилася курйозним випадком на концерті, вихід із якого знайшла її мама.

"Одного разу ми збиралися на звітний концерт у школу, і мама попросила закрити машину. Я подумала, і щоб ключі не загубилися, закрила їх в машині. Виходить, що і машину зачинила і ключі всередені. І не було взагалі як їх забрати. Мама була трохи зла, але дуже швидко знайшла запасні ключі", - каже Олена.

Бешкетником у дитинстві був і Олег Булах.

"Зі мною по сусідству жила моя найкраща подруга, і ми дуже часто гралися саме у нас в квартирі. На нашому рахунку розбите скло у дверях, розбиті люстри, я навіть не пам’ятаю, які бра, ми дуже багато чого побили і звісно кожного разу мені трошки від мами діставалося", - ділиться спогадами Олег.

Проте теплі моменти – не єдине, що дає мама своїм дітям. Для кожного з нас вона – головний учитель по життю.

"Чого мене мама навчила? Мабуть, що все в житті не так просто, як воно могло би бути. І саме через це я радий, що у мене є якісь цілі, які треба досягнути в житті", - додає Андрій Штангрет.

"Моя мама навчила мене допомагати людям і не робити нічого, що може їм нашкодити", - розповіла Юлія Гунько.

"У дитинстві мене мама постійно вчила вимовляти літери "л" та "р". Я ніколи не могла їх вимовити, і ніхто навіть подумати не міг, що я буду працювати на телебаченні, та ще й в кадрі", - зазначає Анастасія Норіцина.

"Мама дуже пишалася тим, що в півтора року я вже навчився вимовляти букву "р". У той час, як ніхто цього не вмів, я вже в 2-3 роки завжди допомагав їй мити підлогу, ми разом виїжджали на город. Мама навчила мене бути працьовитим і завжди людям допомагати", - пригадує Дмитро Лісовський.

Та кожен сприймає маму по-різному. Для когось вона наставник, найкращий друг чи людина, на якій все тримається.

"Мама, як нервова система. Без неї нічого не відбувається, вона контролює весь організм, всі імпульси", - заявила Олена Кроліцька.

"Моя мама максималістка. Вона якщо за щось береться, то завжди доводить це до кінця, і вона ніколи не дозволить зробити щось наполовину", - каже Олег Булах.

"Це саможертовність. Тому що моя мама віддає усе мені, і не залишає собі нічого", - зазначила Юлія Гунько.

"Моя мама однозначно безстрашна. Коли вона була вагітна на п’ятому місяці, вона стрибала з чотириметрового трампліну у воду. Вона була вагітна мною", - ділиться потаємним Марина Білоножка.

День матері – чудовий привід зателефонувати найріднішій людині в світі. Та робити це, звісно, варто якомога частіше. От і Дмитро Лісовський поговорив із мамою.

- Мам я залишаюсь хорошим сином для тебе, чи я поганець?

- Звичайно хороший син. Аякже?

- А за що ти мене любиш?

- За що я тебе люблю? За те, що ти в мене є. За те, що ти мій син. Найкращий синуля.

- І я тебе люблю.