RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Україну йде справжнє літнє тепло, але пощастить не всім: прогноз синоптиків

У більшу частину України прийшло довгоочікуване тепло, а ближче до кінця тижня синоптики обіцяють подальше потепління. Ці дві хвилі потепління розділить короткочасне похолодання.

Якою ж буде погода - дізнавався "Апостроф".

Укргідрометцентр обіцяє грозові дощі, в середу, 12 травня. Опади оминуть лише південь і північний схід України.

Найтепліше буде в західних регіонах - очікуються температурні коливання в діапазоні від +17 до +20 градусів у світлий час доби (на Закарпатті до +26). У нічні години температура повітря впаде до +6-8. На решті території країни метеорологи прогнозують +12-15 градусів і похолодання до +5-9 градусів вночі.

У четвер, 13 травня, дощі продовжать лити в північних і західних регіонах. На решті території - хмарно, але сухо. У центральних і південних областях вдень термометри покажуть +16-20, а вночі ртутні стовпчики впадуть до +5 градусів. На півночі та заході буде прохолодніше - від +13 до +17 градусів, нічні температури складуть + 4-7 градусів. У східних регіонах стовпчики термометрів впевнено кинуться вгору до +24 градусів, вночі похолодає до +5-7.

Завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух впевнена, що в таких різких перепадах температури немає нічого аномального.

"Це типова ситуація для антициклону. Спостерігається антициклональна погода, область високого тиску, звідси й високі температури. Вночі спостерігається, так зване, радіаційне вихолощення: земля випромінює тепло в атмосферу, яка не затримується хмарами, тому і такі значні перепади. Це характерна риса континентального клімату", - пояснила "Апострофу" Балабух.

У п'ятницю, 14 травня, грозові дощі розгуляються на всій території України, за винятком півдня. Також, в цей день очікується значне потепління. Так, на півночі та в центрі варто чекати від 20 до 24 градусів тепла, ніч теж буде теплішою, ніж попередні: синоптики обіцяють 8-11 градусів з позначкою "плюс".

У південних регіонах стовпчики термометрів "підростуть" до + 23-26 градусів у світлий час доби, нічна температура складе +10 градусів. На сході буде вже справжнє літо. Тут синоптики обіцяють +27 градусів, але вночі ще буде прохолодно: близько 10 градусів вище нуля. Вілносно прохолодні повітряні маси прийдуть на захід країни. Вдень тут очікується від 16 до 18 градусів тепла, а вночі від +8 до +10.

У суботу, 15 травня, ситуація з опадами залишиться незмінною: на півдні сухо, а на заході, сході, півночі і в центрі грозові дощі. Кардинально не зміниться і температурна картина. Тільки ось на заході країни температури повітря трохи зростуть. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 19 до 21 градуса тепла, а в нічний час доби - від 8 до 10 з відміткою "плюс".

Втім, вже в неділю, 16 травня, на заході країни знову буде прохолодніше. Температура повітря тут буде триматися в діапазоні від 13 до 16 градусів тепла. Тепла погода буде на півночі, півдні, сході та в центрі. Стовпчики термометрів показуватимуть від 20 до 24 градусів з позначкою "плюс".

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптики розповіли, якою буде погода в Києві в кінці травня і початку червня.