RU  UA

Худнемо без шкоди для себе: як втрачати вагу, щоб вона не повернулася

Набрати зайві кілограми завжди набагато легше, ніж їх позбутися. Із наближенням літнього сезону дедалі більше людей цікавляться, як можливо досягти хороших результатів без шкоди для здоров'я і при цьому залишитись в ідеальній формі надовго.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

Анна Драбовська схудла на 20 кілограмів. Нині її раціон значно відрізняється від того, чим жінка харчувалася раніше.

"В судках, звичайно, завжди замість картоплі - низьковуглеводний батат. Тут котлетки, все - як потрібно. Риба теж частина нашого постійного раціону, тому що як раз на вечерю це такий швидко засвоюваний білок", - ділиться вона.

Ось так Анна та її родина тепер харчуються ледь не щодня. Свій раціон без м’яса, риби та овочей їм важко уявити. А ще три роки тому за обід міг зійти торт.

"Я завжди на пляж ходила в рушнику. І колись я проходила повз високі дзеркала, з боку я побачила, як я виглядаю. Мені стало настільки дискомфортно, настільки від самої себе некомфортно і неприємно, і після цього разу я зрозуміла, що потрібно з цим щось робити", - пригадує Анна.

Аби досягти ідеальних форм, довелося працювати над собою щонайменше півроку.

"Якщо ми говоримо про довгострокове зниження ваги і утримання ваги, то тут важлива техніка "тихіше їдеш - далі будеш". Жирова тканина не втрачається швидко. Швидко можна втратити воду. А якщо ми говоримо про процеси спалювання жирів, то тут техніка плавна", - зазначає дієтолог Каріна Дейнеко.

Правильне харчування і регулярні тренування показали на вагах мінус 20 кілограмів.

"Я почала вникати в цю тему БЖВ. Я собі і програму завантажила, і просто почала в це заглиблюватися. Я весь час зважую їжу", - каже Анна.

Ось так дружити з їжею спробувала і журналістка Апостроф TV Анастасія Норіцина. Спочатку вона рахувала калорії, потім купляла вже сформоване меню, згодом зрозуміла - все набагато простіше. Головне розуміти, що лежить у твоїй тарілці. Половина раціону - це овочі та фрукти, решта - крупи, біле м’ясо, горіхи та насіння. 6 місяців такого харчування - і дієтолог радує приємними новинами.

"У вас все в порядку. У вас відсоток жиру навіть нижче, ніж рекомендує наш апарат. До речі, низький відсоток жиру для дівчат - це теж не дуже добре, Це відбивається на гормональному фоні. Він повинен бути оптимальним. У вас немає перевищення внутрішнього жиру, м'язова маса у вас в нормі. Під час оцінки фізичного стану апарат вас відніс до розряду худорлявих і м'язистих", - пояснює Каріна Дейнеко.

Аби завжди залишатися у хорошій формі, варто не лише збалансовано харчуватися, але й мати хоча б мінімальні фізичні навантаження. 10 тисяч кроків на день спалять 35 грамів жиру. Це приблизно 250 калорій. Натомість півгодини стрибків на скакалці спалять 400 калорій.

Ходити до тренажерного залу теж не обов'язково. Достатньо робити елементарні вправи вдома чи в парку, а замість ліфту частіше користуватися сходами. Не менш важливий елемент - здоровий сон. Варто лише спробувати, і такі прості правила стануть звичкою.