RU  UA

Стильно, модно, ефективно: як скинути вагу перед літнім сезоном і насолодитися процесом

Українці опановують модні методики фітнесу. Аби тримати тіло у формі, вони віддають перевагу ритмічним танцям та викрутасам у повітрі замість ранкових пробіжок і виснажливих тренувань у залі.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Що б такого зробити, аби підготувати тіло до літа? І щоб без гантелей, красиво та не травматично? Таку загадку намагається розгадати ледь не кожна жінка. На допомогу приходять різні методики фітнесу і танцювальні рухи.

Відеоролик з акробатикою на полотнах киянка Оксана Баннік побачила у соцмережі. А вже наступного дня жінка прийшла на перше тренування.

"У мене не було жодного працюючого м'яза в організмі, я розуміла, що все погано. Попереду була перспектива лікарні і лікарів, знеболюючих, уколів - і це мене не тішило", - ділиться Оксана.

За півроку тренувань рухи, що на перший погляд, здавалися неможливими, вдаються одразу.

"Всюди м'язи, я не бачу ніде у себе жиру. Мене влаштовують мої стегна, мій живіт. Я можу виходити на пляж у відкритому купальнику", - додає жінка.

Акробатика у повітрі сміливо може конкурувати з тренажерним залом. М'язи тренуються від ваги власного тіла, а калорії - тануть. За місяць можна позбутися від трьох кілограмів.

Fly-йога - ще один вид фітнесу, у якому вправи та рухи виконуються над землею у спеціальному гамаку. Навантаження йде під вагою свого тіла. За місяць регулярних тренувань зникає щонайменше три кілограми.

"Скидання ваги - не основна мета Fly-йоги. Тут ми більше працюємо над витяжкою хребта, над розвитком гнучкості, сили м'язів", - розповідає тренерка Ірина Остапенко.

А от Світлана Василенко, аби не втрачати спортивного ритму, обрала для себе Kango Jumps - запальні рухи у спеціальних черевиках під веселу музику.

"Було страшно починати. Тому що по-перше висота пружини немаленька. Це не каблук, який ти в принципі можеш контролювати. Стояти на них, не рухаючись, практично неможливо", - пояснює жінка.

Впевнено стояти на ногах і худнути - теж можливо. На допомогу прийде тверкінг - танець сідниць і бедер.

"Головна фішка тверка - розслабитися і кайфувати від свого тіла, від своїх рухів", - каже тренерка Ірина Остапенко.

За енергозатратністю цей вид фітнесу не поступається тренажерному залу чи інтервальному бігу.

"Схуднути можна і на шість кілограмів за місяць, а якщо харчування підправити, то взагалі можна ще якийсь кілограмчик скинути зайвий", - зазначає Ірина.

Але і це ще не все. Наприклад, Марина паралельно з аргентинським танго освоює пілон. Танці розвивають гнучкість, витримку і неабияк коригують тіло.

"Коли я подивилася ролики Art Pole Dance, - це фантастика. Я подумала: невже я коли-небудь так зможу? Але ось потроху йду. Не можу сказати, що я багато вмію, але я в шоці від того, що вже виходить", - розповідає Марина.

Щоправда без синців у цій справі не минеться. Завдяки танцям на пілоні можна скинути в середньому п'ять кілограмів. Але для цього треба мати неабияку силу в руках.