RU  UA

Різні, але прекрасні: як бути в гармонії зі своїм тілом і подолати комплекси

Тренд бодіпозитиву впевнено займає позиції у всьому світі. Головне правило - приймати своє тіло таким, як воно є. Утім приймати себе не завжди просто.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Типи фігур часто порівнюють із фруктами. Найпопулярніші - банан, яблуко та груша - це коли бедра ширші за верхню частину тіла.

Зазвичай із поняттям "бодіпозитив" асоціюються люди саме з таким типом фігури. Утім експерти кажуть, що це - поширений міф.

Спалахи фотокамер, професійний грим й цілі гори прикрас. Так до зйомок готуються дівчата, що люблять себе, незалежно від віку й цифри на вагах. Всі вони - різні, усі - красуні. Як прийняти себе не з модельними параметрами, може годинами розповідати модель plus-size Тетяна Котьолкіна.

"Я постійно змінювала одяг, зачіску. Мені нічого не допомагало, поки я не зрозуміла, що треба поговорити з собою всередині, а потім можна робити все, що хочеш", - розповідає Тетяна.

Вона запевняє, що полюбити своє тіло змогла лише після народження двох доньок.

"Так, моє тіло змінилося, але це не означає, що я не гарна. Я займалася собою, я ходила в спортзал, я займалася. Я хочу, щоб тіло було підтягнутим. Те, що я пишненька, - не означає, що я не здорова, що я не займаюсь нічим", - додає модель.

Оксана теж ніколи не прагнула вписатися у стандартні модельні параметри. А схуднення після народження дитини навіть викликало стрес. Тоді жінка важила на 30 кілограмів менше.

перестала впізнавати себе в дзеркалі, мені здавалося, що в мене на обличчі виріс великий ніс, очі і більше нічого немає", - пригадує Оксана.

У нинішній вазі жінка почувається набагато комфортніше.

"Мої пузіки, мої складочки, мої подбородочки - це все моє, і все я люблю", - зазначає вона.

Ліліана ж змогла полюбити себе такою, яка є лише після 40.

"Було 17 років, 20, 22, були комплекси. Тоді ще 57 кг в мене було, і я себе вважала жирною", - ділиться Ліліана.

За словами жінки, їй допомогли сесії з психологом.

"Зараз я себе сприймаю і люблю більше, ніж тоді", - каже Ліліана.

Психолог Андрій Козінчук пояснює, що часто поняття "бодіпозитив" трактують неправильно.

"Бодіпозитив - це прийняття свого власного тіла, як воно є, а приховування недоліків не є бодіпозитивом. Треба розуміти різницю. Прийняття і компенсація враження того, що в тебе є якісь недоліки", - наголошує спеціаліст.

Утім психолог зазначає, що прийняти - не означає перестати працювати над собою, аби бодіпозитив не став виправданням лінощів.

"Для того, аби прийняти своє тіло, треба усвідомити, що в тебе за тіло. Візьміть всі параметри. Це не тільки вага: це голова, волосся, руки пальці, абсолютно все. Інша штука - що ви хочете з цим тілом робити, до чого суть? Комунікаційна, сексуальна, ви хочете бути спецпризначенцем? І кожну з цих речей можна вибудувати", - пояснює Козінчук.

Експерти радять звернути увагу спочатку на те, що подобається в собі. Потім варто починати працювати з тим, що не влаштовує у своєму тілі. Та найголовніше - не боятися звернутися за допомогою, якщо самому впоратися складно.