RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Відпочинок в Бердянську 2021: ціни на транспорт, житло, харчування і розваги

Серед українських курортів на Азовському морі великою популярністю користується Бердянськ, де чисті і обладнані пляжі і розвинена туристична інфраструктура.

Про ціни на відпочинок в місті в 2021 році пише pro.berdiansk.biz.

Транспорт

Влітку до Бердянська ходять потяги зі Львова, Києва, Харкова та Запоріжжя. Автобусом можна дістатися практично з усіх областей України. У самому місті влітку збільшують кількість міського транспорту, який ходить до пляжів Коси. Ціна проїзду становить 8 гривень.

Також в місті можна взяти транспорт на прокат: вартість оренди автомобіля становить від 300 до 600 гривень в день (залежить від марки авто), застава, яку необхідно залишити за машину становить від 6000 до 8000 грн, оформлення документів не перевищує 30 хвилин.

Розцінки оренди скутерів Honda, Yamaha, Suzuki знаходяться на тому ж рівні, що і автомобілів, однак мінімальний термін оренди мопеда складає 3 дні. Прокат велосипедів коштує 400 гривень на добу, заставу необхідно залишити в розмірі 500 гривень.

Житло

У місті є можливість орендувати житло на будь-який гаманець. Ціни стартують від 120 грн/люд або 250 грн за кімнату, розраховану на двох. За ці гроші вам запропонують невелику кімнатку в приватному секторі, де буде розміщуватися полуторне ліжко, старий телевізор і вентилятор. Кухня, санвузол і душ в таких будинках найчастіше розташовані на вулиці і розраховані на загальне користування всіх відпочиваючих.

Більш комфортні варіанти проживання починаються з ціни 250 грн/люд і вище. Так, квартира з видом на море на Приморську площу на початку червня коштує від 500 гривень за добу. Ціна зросте до середини літа до 750-1000 грн і знизиться в кінці серпня до початкової.

У готелях номери стандарт-класу, розраховані на двох дорослих і одну дитину коштують близько 1600 грн на добу. У вартість входить сніданок, користування пляжними шезлонгами, парасольками, відвідування дитячої кімнати, дитяче ліжечко з комплектом постільної білизни (за попередньою домовленістю), автостоянка.

Харчування

Повноцінний обід з трьох страв у звичайній їдальні обійдеться в 55-75 гривень, а в кафе і піцеріях від 120 гривень. Ціни в ресторанах стартують від 300 грн і вище.

Вартість шаурми варіюється від 60 до 120 гривень, хот-догів, сосисок в лаваші і бургерів від 40 до 100 гривень, чебуреки обійдуться в 30-60 гривень, булочки, слойки і пиріжки коштують від 15 до 30 гривень.

Заощадити можна купуючи продукти на ринку і в супермаркетах і готуючи їжу самостійно. Це максимально бюджетний варіант.

Розваги

Особливо популярні серед відпочивальників аквапарк, зоопарк, дельфінарій і луна-парк.

Аквапарк "Аква ленд" вважається найбільшим в Україні. Там є все необхідне для незабутнього відпочинку та kids-територія. Ціна квитка на даний момент становить 400 гривень.

Зоопарк "Сафарі" вважається одним з кращих в Україні і займає величезну територію, де є тварини з різних куточків планети. Всього їх близько 80 видів. Вартість квитка для дорослих 200 гривень.

Дельфінарій "Немо" славиться не тільки своїми добрими і незабутніми шоу, але і тим, що тут можна пройти курс дельфінотерапії. Ціни залишаться на рівні минулого року - 250 гривень за квиток, дітям до 5 років з наданням свідоцтва про народження вхід безкоштовний.

Ціна на квитки на атракціони в місцевому луна-парку в середньому становить 80 гривень. Прокат квадроцикла - 500 гривень на годину, доплата за іншу людину становить 200 гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав про кращі п'ять морських локацій в Україні, де можна бюджетно відпочити в 2021 році.