RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Силовики примушують ветерана Маймана дати свідчення проти глави виконкому партії "Удар" Палатного - ЗМІ

Ветеран АТО Михайло Майман, на якого напав нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива в одному з київських ресторанів, повідомив, що покинув Україну через тиск правоохоронців, які хочуть отримати від нього свідчення проти мера Києва Віталія Кличка та голови виконкому партії "УДАР" Артура Палатного.

Про це повідомляють "Українські новини".

"Я прокинувся вранці від того, що вдома у мене обшуки. Співробітники СБУ нічого не знайшли і запропонували дати свідчення, написані ними на Палатного. Якщо я не погоджуся на їх умови, обіцяють вручити підозру в нанесенні легких тілесних ушкоджень Іллі Киві", - заявив Майман.

Він додав, що побоюється за себе і членів сім'ї, але не збирається давати свідчення на своїх друзів і знайомих. У планах Маймана повернутися в Україну і відстоювати свої права в суді. Але якщо тиск на нього продовжиться, Майман обіцяє поїхати в Європарламент і дати свідчення про свавілля правоохоронної системи в Україні.

У січні 2020 у столичному ресторані нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива напав з кулаками на ветерана АТО Михайла Маймана. Держбюро розслідувань вручило Киві підозру в нанесенні тілесних ушкоджень.