RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія створює "передумови": експерт пояснив, що стоїть за перекриттям Керченської протоки

Росія до осені заборонила судноплавство відразу в трьох районах Чорного моря, в тому числі і в районі Керченської протоки. Такі дії повторюються з року в рік і робляться навмисно, щоб створити проблеми Україні.

Про це в коментарі виданню "РБК-Україна" заявив керівник організації "Інститут стратегічних чорноморських досліджень" Олександр Хара.

За його словами, Росія може зовсім і не проводити "військові навчання", які заявляють як причину для закриття судноплавства.

Головна мета Росії полягає в тому, щоб торгові кораблі, що йдуть в українські порти, були змушені терпіти незручності і шукати інші шляхи сполучення.

"Так як для всіх кораблів на морі є відповідна система оповіщень, то вони отримують попередження, що там в "перекритих районах" небезпечно і вони не повинні там ходити. Таким чином росіяни створюють їм перешкоди", - зазначив Хара.

Також він висловив думку, що такими кроками росіяни хочуть створити передумови для провокації збройного конфлікту, як це було в минулому році.

Зокрема, тоді Росія почала навчання в момент тренування українських військових і це могло спровокувати зіткнення або випадковий обстріл.

"Такі дії РФ слід розглядати як один з елементів гібридної агресії, яку вона веде проти України вже сім років", - вважає він.

Нагадаємо, що Кремль продовжує незаконно експлуатувати українські природні ресурси.