RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні з'являться нові дорожні знаки: що зміниться і коли їх введуть

З 1 листопада 2021 року в Україні набирають чинності нові стандарти безпеки дорожнього руху, які передбачають появу нових дорожніх знаків та удосконалення існуючих.

У прес-службі "Укравтодору" повідомили про головні зміни.

У автодорожньому відомстві підкреслили, що зображення існуючих дорожніх знаків буде приведено у відповідність з Конвенцією про дорожні знаки і сигнали, а також з'являться нові знаки.

Зокрема, в Україні будуть введені нові дорожні знаки "Автозаправні / Електрозарядні станції", таблички "Місце для зарядки електромобілів", "Платна дорога" і "Кінець платної дороги".

З'являться також нові знаки і таблички до дорожніх знаків, що регулюють рух велосипедистів. Також буде введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

В Україні з'являться також знаки, що попереджають про прикордонну смугу (відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 № 790).

У знаках індивідуального проектування буде змінено шрифт, форму стрілок і введено символи для позначення центру населеного пункту, річки тощо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в "Укравтодорі" назвали попередню вартість проїзду першою платною дорогою в Україні, будівництво якої може початися вже в 2021 році.