RU  UA

Любов в онлайні: як шукають других половинок на сайтах знайомств

Українці дедалі частіше шукають свою справжню любов на сайтах чи у додатках для знайомств. У гонитві за свайпами вони витрачають тисячі гривень, окремо доплачуюючи за готові описи до анкет та вибір фото.

Як познайомитися в Інтернеті та скільки це коштує - дивіться в сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Михайло та Лариса зустрілися п'ять років тому. Коли вони закохалися, йому було 56, а їй 49. Михайло часто дарує подарунки і раз на пів року подорожує з Ларисою закордон, а вона витягає його на розваги. А починалось усе зі знайомства в Інтернеті.

"Зареєструвався на сайті - розмістив фотографій парочку. Фото обличчя, інше фото - в повний зріст, щоб людина мала уявлення, з ким має справу. Мета була - знайти людину, з якою ти хочеш бути постійно", - розповідає Михайло.

Чоловік шукав кохання на сайті два роки. На перші побачення приходив десятки разів, перш ніж зустрівся з Ларисою. Вона ж із моменту реєстрації познайомилася більш ніж із сотнею чоловіків, але свого дочекалася лише через сім років. Жінка каже, що закохалась уже на другому побаченні - у французькому ресторані.

"Він робив вибір сирів. Це мене просто вразило. Він так знається на сирах, винах. При чому це було просто замовлення", - пригадує Лариса.

Тоді Михайло та Лариса могли легко написати один одному. Зараз же сайти та додатки відмовляються від відкритих повідомлень. Вони доступні лише після спільного вподобання - свайпу. Щоб обійти цю функцію, доведеться купити преміум-підписку. Вона коштує декілька сотень гривень. А за оригінальний опис профілю люди готові платити ще більше.

Якщо свайпів немає, користувачі звертаються до дейтінг-коучів. Юлія Лівшун займається цим фахово. Вона розповідає, як отримати більше уваги. За її словами, до неї частіше звертаються жінки. За один такий курс Юлія просить 2,5 тисячі гривень.

"В анкеті важливо писати про себе - що ти любиш. У мене написано, наприклад: "Я повернулася до Києва через 8 років еміграції. Запитай мене, де я була, де я жила", - наголошує Юлія.

Утім отримана увага не завжди приносить позитив. Експерти застерігають від побачень наосліп і радять перед зустріччю обговорити усі деталі відеозв'язком.

"Побачення складалося з того, що ми вибирали будинок для весілля сестри молодика. Тобто моє побачення складалося з шести годин переглядів будинків. Потім він до мене почав приставати. Я поїхала і більше його ніколи не бачила", - згадує Юлія.

Крім цього, експерти радять перед зустріччю перевіряти номер та соцмережі людини, а також гуляти лише у людних місцях.