RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Міністр розповіла, яким в 2028 році буде стандартний стаж для виходу українців на пенсію

Для виходу на пенсію в 60 років в 2028 році необхідно буде мати 35 років стажу (зараз - не менше 28 років).

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна.

Вона зазначила, що ситуацію могло б змінити введення накопичувальної пенсії. Ті, хто не має достатнього стажу, але хотів би піти на відпочинок в 60 років, міг би розраховувати на свій власний накопичувальний рахунок.

Лазебна уточнила, що законопроект для цього вже готовий.

"Це не тільки робота Мінсоцполітики. Це більше фінансові інструменти. Треба підготувати людей. А найголовніше - треба людям говорити, що ця система захищена", - пояснила вона.

Глава Мінсоцполітики додала, що законопроект може бути розглянутий нардепами в першому читанні вже на нинішній сесії, хоча вона і сумнівається, що його встигнуть розглянути.

"Я думаю, що на цій сесії не встигне. Хоча мені сказали, що 29 червня він стоїть в порядку денному засідання Верховної Ради. Для мене це було б краще. Чому? Прийняти в першому читанні як основу, об'єднатися і допрацювати. Я вважаю, що якщо ми її не впровадимо, то це будуть великі упущені можливості для людей ", - резюмувала Лазебна.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 липня 2021 року значна частина українців мала одержати проіндексовані виплати, але підвищення пенсій вирішили перенести на жовтень.