RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Вакцина з-під поли: в Києві лікарня торгувала препаратом Pfizer

У Києві приватна лікарня торгувала вакциною від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, з якою організували елітний пункт щеплення для депутатів у Верховній Раді, поки в центрах масової вакцинації використовують китайський препарат CoronaVac.

Про це повідомляє МОЗ у Facebook.

Міністерство охорони здоров’я проведе службове розслідування за фактом можливого продажу вакцини Pfizer в одній з приватних лікарень Києва.

“Вакцинація – це єдиний ефективний спосіб побороти пандемію. Першочергово захисту потребують ті, хто входить до переліку професійних та вікових груп ризику або мають хронічні хвороби… але через дефіцит вакцин у всьому світі надає доступ до імунізації поступово... Торгувати вакцинами сьогодні – значить наражати на смертельну небезпеку тих, кому мала дістатись саме ця доза препарату”, - каже міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Разом з тим додав, що МОЗ нарощує інфраструктуру і залучає приватні заклади та лікарів до імунізації від COVID-19. У центрах масової вакцинації щеплять же не Pfizer, а AstraZeneca (Covishield, SKBio) та CoronaVac від Sinovac Biotech.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що компанія Pfizer відреагувала на смерть українця після щеплення.