RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

"Це лежить на поверхні": бойовий генерал пояснив, чи потрібні Україні ПВК

В Україні підтримують пропозицію колишнього офіцера ВМС США Еріка Принса створити в нашій країні приватну армію і військовий консорціум.

Про це в ефірі програми "Трикутник Іванської" на Апостроф TV пояснив генерал ВСУ, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ (2016-2019) Сергій Кривонос.

Він нагадав, чому свого часу з'явилися приватні військові компанії у Великій Британії, Франції та США. За його словами, сотні тисяч людей в США пройшли війну - перший і другий Ірак, Афганістан - повернулися в країну. Така ж ситуація у нас.

"Не кожен українець, який повернувся з фронту, не кожен воїн зможе стати лікарем. Він вже ментально є військовим, йому дуже важко знайти своє місце в суспільстві. Завдання держави - дати можливість реалізувати себе, законно і відкрито продовжувати працювати військовим за різними напрямками, отримувати нормальну зарплату, платити хороші податки і не становити небезпеку для суспільства. Це дуже просто і лежить на поверхні", - каже Кривонос.

Генерал розповів, що особисто знайомий з Еріком Принсом з 2015 року. За його словами, це дуже сильна людина, яка реально пройшла великий шлях.

"Але, якщо хтось думає, що відбудеться візит Еріка Принса, і всі, хто встав у чергу, потраплять у приватні військові компанії (то вони помиляються - Ред.)... Дуже високий рівень відбору, високі вимоги до кандидатів. Не обов'язково, щоб ти був тільки на війні. Це не найголовніше. Головне - це ті професійні та психологічні навички, якими повинен володіти кандидат в цю приватну компанію. Це все не так просто, і не так швидко, що десятками тисяч туди підуть", - підкреслив генерал.

Говорячи про те, наскільки реальною є ПВК в сучасних умовах української армії, Кривонос зауважив, що це чудовий вихід з певної ситуації.

Більше читайте на сайті "Апостроф" в статті: "В Україні зараз принижують військових, які воювали на Донбасі - генерал Кривонос".