RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Тарифи, е-паспорта і боротьба з "Дельтою": що зміниться для українців в серпні

У серпні почнуть працювати більш жорсткі правила перетину кордону через штам "Дельта", зміняться тарифи на газ, а вузи отримають нових тисячі нових студентів.

"Апостроф" детально розповідає, що саме зміниться для українців в серпні.

Боротьба з коронавірусом "Дельта"

Кабмін ввів більш суворі вимоги для в'їзду на територію України, в першу чергу - для людей, які приїжджають з Росії і Індії. Іноземці та громадяни України, які не пройшли вакцинацію, по поверненню повинні піти на 14-денну самоізоляцію, якщо вони перебували в РФ і Індії більше семи днів за останні два тижні.

Невакциновані українці та іноземці, які приїжджають з інших країн, повинні надати негативний ПЛР-тест або здати тест на антиген. Українці зможуть безперешкодно перетнути кордон, якщо пройшли повний курс вакцинації або мають довідку про першу щеплення.

Електронні паспорти

В Україні офіційно почнуть використовувати електронні внутрішні і закордонні паспорти. Ця норма набуде чинності з 23 серпня. Електронні документи будуть доступні в додатку "Дія", а за допомогою внутрішніх паспортів українці зможуть проводити банківські операції, подорожувати всередині країни, підтверджувати особистість під час отримання адміністративних або медичних послуг. Електронний закордонний паспорт не можна буде використовувати для перетину держкордону.

Підвищення тарифів на газ

З 1 серпня за газ платитимуть більше ті побутові споживачі, у яких діють місячні тарифи. Річні тарифи не змінилися, зате місячні тарифи деякі постачальники підвищили. Найнижчий тариф - 7,99 грн/кубометр, а найдорожчий у компанії "ТАС Енергія країни" - 16,99 грн/кубометр.

Тисячі нових студентів

У серпні добігає кінця вступна кампанія. Зарахування на перший курс вже почнеться з 9 серпня, а абітурієнти, які потрапили на бюджет, повинні подати до 18:00 2 серпня подати набір документів. За рахунок бюджетних коштів в вузах вчитимуться майже 65 тисяч осіб. Всього абітурієнти подали 1,7 млн заяв на вступ до навчальних закладів.

Раніше ми розповідали, що штам "Дельта" виявили в Україні в ще одному великому місті.