RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

8 жовтня

7 жовтня

Всі новини

Хворів сім років: помер герой України Петраківський

Герой України, офіцер 8-го полку спеціального призначення Олександр Петраківський пішов з життя після 7 років хвороби.

Про це пише видання АрміяInform.

Підполковникові української армії Олександру Петраківському було лише 33 роки.

Інформацію про смерть Героя України та офіцера 8-полку спецпризначення підтвердив начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

"У цей скорботний день отримав ще одну надзвичайно трагічну звістку… Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський. Офіцер завершив наш навчальний заклад 2009 року за спеціальністю "Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів", після чого проходив службу в одній з елітних військових частин спеціального призначення", - зазначив Ткачук.

Офіційна дата та місце проведення церемонії прощання поки не повідомлялися.

Олександр Петраківський дістав важке поранення голови поблизу Щастя на Луганщині. Розвідгрупа під керуванням Олександра мала забезпечити проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону "Айдар" до аеропорту Луганська. Поблизу Щастя військові помітили засідку та вступили у бій, у якому Петраківський дістав важке поранення голови, але продовжив керувати бійцями та виносити поранених у безпечне місце.

Указом президента Петра Порошенка відзначений найвищою нагородою - званням Герой України. Після поранення Олександр Петраківський переніс кому, десятки складних хірургічних втручань. Навесні Кабмін виділив кошти на нейрореабілітацію підполковника ЗСУ, але хвороба виявилася сильнішою.

Раніше ми розповідали, що 29 серпня бойовики на Донбасі поранили двох бійців ЗСУ.