RU  UA

Штам "Дельта" в Україні: названі 3 ключові чинники і кількість хворих

В Україні понад 600 підтверджених випадків зараження штамом "Дельта". Вірус поширюється швидше з кількох причин.

Про це в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин.

За його словами, є три основні чинники, які впливають на швидкість поширення штаму "Дельта".

"Він (штам Дельта - ред.) Викликає занепокоєння і ВООЗ, і світу, тому він має кілька важливих особливостей. Вони полягають в тому, що він майже в 2,5 рази швидше передається від людини до людини. Якщо ми звикли, що у час звичайного контакту у людини існує ризик інфікування, але якщо він в масці, на безпечній відстані, то може і не заразитися, то по "Дельті" такі ризики зростають в рази ", - сказав Кузін.

По-друге, "Дельта" несе небезпеку і для дітей, на відміну від інших штамів.

"Ми звикли вважати, що діти переносять Коронавірусние хвороба в дуже легкій формі або безсимптомно. Але коронавірусна хвороба, яка викликається штамом "Дельта", вражає також і дітей".

Він також додав, що при штамі "Дельта" пацієнти частіше потребують інтенсивної медичної допомоги.

"І останнє, напевно, що не менш важливо - ми звикли, що приблизно 2% серед загальної популяції людей, які захворіли на коронавірус - це люди, які потребують інтенсивної медичної допомоги, кисневої терапії. Щодо штаму "Дельта" ситуація зовсім інша. Майже в 2,6 рази вища кількість людей, яким необхідна інтенсивна медична допомога", - додав санлікар.

За словами Ігоря Кузіна, в Україні вже більш 600 офіційно підтверджених випадків штаму Дельта, які діагностували як секвенуванням, так і методом ПЛР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні зафіксовано спалах штаму "Дельта" серед дітей.