RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Пілот-каскадер пролетів на літаку через два тунелі, поставивши відразу 5 рекордів: відео

Італійський пілот-каскадер Даріо Коста 4 вересня проїхав через два тунелі поруч зі Стамбулом із середньою швидкістю 245 км/год, тим самим встановивши відразу 5 рекордів Гіннеса.

Про це повідомляє "Redbull".

Професійний гонщик і пілот-каскадер з 20-річним досвідом на гоночному літаку Zivko Edge 540 пролетів всередині одного зі здвоєних тунелів Чаталджа на шосе Північне Мармурове море в Туреччині, виконуючи тонкі рухи рук з точністю до міліметра протягом усього свого польоту. Він пролетів 2,26 км менше, ніж за 44 секунди. 41-річний екстремал розганявся на своєму літаку до 245 км/ч.

Таким чином, Коста поставив 5 світових рекорди Гіннеса: найдовший тунель, пройдений літаком (1 610 метрів), перший політ літака через тунель, найтриваліший політ під твердою перешкодою, перший політ літака через два тунелі таі перший зліт літака з тунелю.

Фото: redbull.com

"Здавалося, все відбувається так швидко, але коли я вийшов з першого тунелю, літак почав рухатися вправо через бічний вітер, і в моїй голові в цей момент все сповільнилося. Я відреагував і просто зосередився на тому,щоб повернути літак на правильний шлях , щоб увійти в інший тунель. Потім, в моїй уяві, все знову прискорилося", - сказав Даріо Коста.

За його словами, він ніколи в житті не літав в тунелі, але він багато років мріяв про таке.

Коста був наставником легенди авіації Петера Бешеньєї з Угорщини. Всього для реалізації проєкту Tunnel Pass потрібна була команда з 40 осіб, спеціально розроблена технологія навчання і понад рік підготовки. Крім того, він став першим італійцем, який здобув перемогу в класі претендентів Red Bull Air Race.

Фото: redbull.com

Нагадаємо, юний британець сам облетів світ і потрапив до Книги рекордів.