RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вимагають від водія максимальної пильності: ТОП-5 найбільш небезпечних пішоходів

Кожен день в світі відбуваються сотні і тисячі ДТП. При цьому, як водії, так і пішоходи, найчастіше до останнього вважають, що ситуація під контролем. Рівно до тих пір, поки не стає занадто пізно. Іноді аварії трапляються в силу об'єктивних причин, яких ніхто не зміг би уникнути. Але є деякі правила, дотримуючись яких будь-який відповідальний водій значно зменшить ризики. Наприклад - яких пішоходів потрібно "побоюватися" водіям.

Портал "За кермом" назвав декілька типів пішоходів, побачивши яких кожен водій повинен проявляти максимальну обережність і пильність.

1. Діти

Діти займають перше місце в цьому списку. Їхня поведінка на вулиці вкрай непередбачувана, що може нести величезну небезпеку для водіїв і навіть інших пішоходів. Часом вистачає буквально кількох секунд, коли батьки на щось відволікаються, щоб сталася біда.

Це пов'язано з тим, що у маленьких дітей ще не настільки розвинені інстинкти. Звичайно: інстинкт самозбереження є безумовним. Він присутній у всіх з народження. Але у дітей це проявляється на такому базовому рівні, як забрати руку від гарячого. Небезпеки в автомобілях їхній незміцнілий розум ще не розпізнає.

2. Підлітки

Підлітки не є настільки небезпечними, як діти. Але все ж їхня поведінка теж часто буває непередбачуваною. До того ж нині вони часто ходять в навушниках і ігнорують поради щодо того, щоб знімати їх біля доріг або інших схожих місць з підвищеною небезпекою.

Не варто забувати і про банальне хлоп'яцтво, яке іноді призводить до фатальних наслідків.

3. Самокатники

У 2021 році люди на електросамокатах стали чи не найбільш дратуючими. Від них не в захваті як водії, так і пішоходи. Особливо це поширюється на користувачів кікшерінгів, які беруть електросамокат в оренду за допомогою додатка і ганяють на них по проїжджій частині, тротуарах, пішохідних доріжках і зонах.

4. П'яні

Люди в стані алкогольного сп'яніння, особливо якщо спиртне є їхньою пристрастю, можуть спровокувати аварію з кількох причин.

По-перше: під дією алкоголю у людини значно порушується робота вестибулярного апарату. Сповільнюється реакція, погіршується координація.

По-друге: часом заради чергової порції алкоголю вони діють немов на "автопілоті". При цьому правила дорожнього руху і обережність нещадно ігноруються.

5. Люди похилого віку

Цей вид пішоходів теж часто кудись поспішає та ігнорує при цьому правила. Увага старих людей вже не така, як у молодих. Через це вони не завжди правильно оцінюють ситуацію. Літня людина може почати переходити дорогу на "червоне" світло просто через те, що не помітила цього.

Також люди похилого віку часто переходять дорогу в недозволеному місці просто тому, що найближчий пішохідний перехід далеко.

Раніше ми також повідомляли про те, як якийсь час назад під Києвом легковик наїхав на дитину на пішохідному переході.