RU  UA

Робота для тих, хто старше 40: яких фахівців шукають найбільше

В Україні величезний попит на фахівців, готових працювати руками, і вік 40+ не є перешкодою, якщо це не регламентовано вимогами охорони праці.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла експерт в HR Наталія Слинько.

"Найбільше потреба саме в технічних спеціалістах та робочих руках, які готові були б працювати в принципі. У нас великий попит на фахівців в тому ж ритейлі. Ні касирів, ні продавців - нікого неможливо знайти", - сказала вона.

На думку Наталії, в Україні величезний попит на фахівців, які займаються будівництвом, виробництвом. У нас, власне, недостача людей практично в усіх сферах. І якщо компанії починають відкидати фахівців певного віку, вони отримують взагалі дуже вузенький ринок молодих людей, які зараз прагнуть увійти в IT. Всі прагнуть потрапити туди, тому що там великі заробітні плати та швидше можна отримати якісь гроші.

Частина молоді взагалі пішла в соціальні мережі, в блогерство. У когось це спрацьовує, і ця історія успіху надихає інших це робити, а не вивчати технічні спеціальності. Але якщо завод шукає співробітників, то немає ніякого резону розставляти собі вікові вимоги, якщо це не вимоги охорони праці. Є певні спеціальності, в яких є ці обмеження, але це обумовлено саме безпекою. У більшості випадків це не несе під собою ніяких реальних обмежень, і це потрібно використовувати.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Як знайти хорошу роботу у віці 40+: експерт дала важливі поради