RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні провели тренування з нанесення ракетних ударів: потужне відео

Розрахунки тактичних ракетних комплексів "Точка-У" Збройних сил України відпрацювали наведення ракетами на цілі.

Відео навчань опублікувала в Facebook прес-служба Командування об'єднаних сил ЗСУ.

Навчання проходили на одному з військових полігонів Херсонської області поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом. За сигналом екіпажі здійснили марш, зайняли вогневі позиції і відпрацювали точне наведення на цілі.

Крім того, бойові розрахунки ракетного підрозділу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника. Варто зазначити, що навчання проходили в умовах і обстановці, максимально наближених до бойової ситуації.

Як заявив командувач об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв, під час тактико-спеціальних навчань розрахунки комплексів "Точка-У" продемонстрували вмілі дії з підготовки до ракетної стрільби, переведення комплексів з похідного положення в бойове, а також перевантаження ракет з транспортно-заряджаючої машини на пускову установку.

Раніше ми повідомляли, що Україна буде експортувати берегової мобільний ракетний комплекс з протикорабельними ракетами "Нептун".

Також ми розповідали про те, чи зможе виправдати надії Києва знаменита ізраїльська система ППО "Залізний купол".