RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Донецьку "віджате" житло віддають з повним "фаршем" і за смішні гроші: фото і ціни

За сім років війни ринок нерухомості на окупованих територіях Донбасу обрушився: ціни на житло, в тому числі і елітне, різко впали.

Сусальне золото і сауна в квартирі: скільки коштують квадратні метри в ОРДЛО

У Ворошиловському районі Донецька, а це самий центр міста, за 40 тисяч доларів можна купити трикімнатну квартиру площею в 80 "квадратів" з повним "фаршем" з італійських меблів, як обіцяє продавець.

У центрі Донецька за 46 тисяч доларів можна стати щасливим власником чотирикімнатної квартири майже в 100 "квадратів" в будинку з червоної цегли.

За аналогічні гроші в центрі міста також пропонують 5 кімнат на 110 "квадратах". За ці гроші покупець отримає 2 спальні, їдальню, вітальню, гідромасажну ванну, три кондиціонери, гардеробну, меблі, виконані під замовлення.

Але можна скупитися і дешевше. Так, трикімнатна квартира в кроковій доступності від площі Леніна (центральна площа Донецька), з вбудованою технікою і трьома лоджіями обійдеться всього в 26 тисяч доларів.

Втім, це центр, і ціни тут ще більш-менш пристойні. У віддалених районах Донецька, які найбільше постраждали від бойових дій (Петровський і селище Жовтневе), двокімнатну квартиру можна купити за 6-10 тисяч доларів.

За 100 тисяч доларів можна купити двоповерховий пентхаус в центрі окупованого Донецька на 210 квадратних метрів. У ньому буде 5 спалень, 4 санвузли і навіть сауна прямо в квартирі!

За 133 тисячі доларів (з торгом) продається двоповерховий будинок в центрі окупованого Луганська. За ці гроші продавець обіцяє більше 300 "квадратів" чистого задоволення: повну комплектацію меблів і техніки, спальні, вітальні, гардеробні, сауну, тренажерний зал, кімнату для більярду та навіть басейн. Новий власник отримає 16 соток ділянки, гараж, вольєри, літню кухню і повну систему відеоспостереження.

Для порівняння, за ці ж гроші в Бориспільському районі можна купити будинок в два рази менше за площею і з "голими" стінами під обробку.

Ну і вишенька на торті. "Король" окупованої елітки - триповерхова садиба в жанрі пшонка-стайл в Куйбишевському районі Донецька за півмільйона доларів. Дорого? Не варто поспішати з висновками. За ці гроші покупець отримає саму садибу на 450 "квадратів", яка, до речі, як запевняє продавець, побудована по фен-шую. У будинку буде паркет і плитка ручної роботи, мармурові підлоги і підвіконня, і обробка золотом міжкімнатних дверей.

Крім того, на території садиби знайдуться гаражі з підвалами, ще один літній будинок, будинки для охорони і окремий будинок для комунікацій. Про такі дрібниці як сауни, альтанки та відеоспостереження навіть говорити не варто.