RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні серйозно подорожчали весілля: скільки коштує свято життя

Традиційно в Україні багато молодих пар одружуються саме восени, коли ще не стало занадто холодно. У минулому році багато людей відклали цю справу через пандемію. Але зараз статистика показує, що люди знову святкують створення нової сім'ї з розмахом. Молодята не економлять на ресторанах, візажистах, костюмах і інших весільних витратах. І це при цьому, що в цілому все це істотно подорожчало.

Портал OBOZREVATEL розповів, на які статті весільних витрат зараз доводиться витрачати більше грошей.

Так, істотними витратами під час весілля завжди були костюм нареченого і сукня нареченої. Зараз за такі наряди в профільних салонах потрібно віддати приблизно 25-30 тисяч гривень. У той же час сукню можна взяти в оренду, але це теж буде коштувати грошей (приблизно 5 - 7 тисяч гривень).

Одними нарядами не обійтися. Принаймні, нареченій. Зачіска і макіяж обійдуться в 3-5 тис. грн.

За букет нареченої доведеться віддати приблизно 2,5 тис. грн.

Гостей на весіллях часто буває багато. У ресторані середнього рівня доведеться заплатити 1,5 тисячі гривень за одну людину. І це без урахування вартості алкогольних напоїв.

Ресторани преміум-рівня обійдуться не менше, ніж в 3,5 тис. грн з людини. Додатково 20-25 тис. коштує святкове оформлення зали.

Послуги кейтерінгу. Якщо захід проходить в наметі або на галявині приватного будинку, то доведеться викликати кейтеринг. Ця послуга обійдеться в 1,7-2 тис. Грн з людини без обліку вартості напоїв.

Закуски для гостей. Перед початком заходу гостей пригощають напоями та закусками, вони обійдуться в середньому в 3-5 тис. грн.

Декор арки і місця виїзної реєстрації. Оформлення обійдеться не менше ніж в 10-15 тис. грн.

Раніше ми також повідомляли про те, як змінилася вартість продуктів за рік.