RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Як змусити росіян припинити війну на Донбасі: генерал порадив

26 жовтня ВСУ вперше застосували на Донбасі турецькі безпілотники Bayraktar TB2. У ході випробування вони вкотре показали свою високу ефективність. Було успішно знищено одну з російських гармат. Однак цей крок був лише тактичним. Щодо стратегії, то багато українських військових та експертів уже зараз переконані, що таку авіаційну техніку потрібно поширити по всій лінії фронту на південному сході країни.

Генерал-лейтенант та екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко розповів порталу "Апостроф", що цей крок цілком може відбити у росіян бажання продовжувати війну на Донбасі.

"Треба розуміти, що Донбас для росіян - це полігон для випробувань нової зброї. Але якщо їм відповідати, це їх зупиняє. Кілька років тому в Сирії російські ПВК намагалися захопити нафтовий об'єкт, який зайняли американці. США заявили, що вони там знаходяться, та підняли свій прапор. Росіяни відповіли, що, мовляв, наших там немає. і американці дуже швидко вирішили питання із застосуванням відповідної техніки. Вже тоді ми побачили, що так чинити з росіянами ефективно. Потім ми побачили це в Іраку, Лівії і в Нагірному Карабасі. Тепер це з'явилося і на нашому східному фронті. Якщо ми схилимо голову, вони ще більше наростять агресію, тому треба відповідати з розумною силою.

Росіяни можуть задуматися про припинення війни на Донбасі, лише коли у нас з'явиться відповідна кількість безпілотників і буде реалізовано закон військової філософії: кількість переростає у якість. У нас є вже дві партії турецьких безпілотників - перша дальність 150 км, вона знаходиться в розпорядженні Повітряних сил, друга дальність 300 км - вона у ВМС. Оператори освоюють техніку, проходять підготовку у Туреччині. Україна має власний безпілотник "Сокіл-100", інші заряди, що барражують", - заявив Романенко.

Детальніше читайте у матеріалі порталу "Апостроф": "Байрактари" на Донбасі - це перевага для України та проблема для росіян".