RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Акція протесту біля МВС: "Правий сектор" вимагає негайних результатів розслідування резонансного вбивства

У четвер, 4 листопада, в урядовому кварталі Києва після мітингу біля будівлі Офісу президента активісти правих організацій "Правий Сектор", С14, Батальйон ОУН провели акцію протесту під будівлею Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофу".

Нагадаємо, учасники акції вимагали від уряду покарати винних у вбивстві сумського активіста "Правого Сектора" Олександра Іванини, а також розслідувати зв’язки проросійських сепаратистів та кримінальних авторитетів на півдні на сході України.

Біля будівлі МЗС бійці ПС, С14 та Проводу ОУН запалили фаєри.

До них вийшов представник міністерства, який заявив, що у розслідування убивства Іванини є певні результати.

"Ми щодня отримуємо інформацію. Створена посилена слідчо-оперативна група", - заявив представник міністерства, але сказав, що поки деталі слідства повідомити не може.

Активісти наголосили, що вважають заступника начальника ГУНП в Сумській області – начальника кримінальної поліції Валерія Строкача та інших високопоставлених правоохоронців причетними до покривання злочинців.

Зрештою під час діалогу з правоохоронцем голова обласного штабу "Правого Сектору" Сергій Супрун заявив, що активісти не прийшли говорити поліції про те, що "поліцейські – погані, а просто хочуть проконтролювати, аби розслідування вбивства Іванини не "спустили на гальмах". Після чого Супрун разом з представником МВС зайшов до будівлі міністерства.

Активісти пообіцяли відновити акції, якщо побачать гальмування розслідування справи.