RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Вбивство представника "Правого сектору" у Сумах: ветерани війни пікетуватували Офіс президента

У четвер, 4 листопада, в урядовому кварталі в центрі Києва відбувся мітинг організацій "Правий Сектор", С14, Батальйон ОУН та інші, які звинуватили владу у гальмуванні розслідування убивства активіста "Правого сектору" Олександра Іванини у Сумах, яке активісти вважають замовним, а також виявлення російських агентів в Дніпрі, Харкові та Одесі.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофу" з місця подій.

Під Офісом президента кількасот активістів вимагали розслідування вбивства Іванини та покарання винних та розслідування зв’язків до цього злочину криміналітету та російської агентури. Від президента України вимагали очистити власне оточення від людей, які "гальмують" розслідування корупції у прифронтових та прикордонних регіонах. У разі, якщо влада не дослухається до їх вимог, ветерани обіцяють взяти владу у власні руки й наводити порядок своїми силами.

"Відсутність правосуддя породжує самосуди. У людей є запит на справедливість. Цей запит вивів нас у 2014 році на Майдан – і зараз він посилюється з кожним днем, з кожною годиною. Якщо не буде змін, будемо мати такі ж провадження, як має Сергій Стерненко. Але тоді хлопці будуть самі відстрілюватися", - сказав "Апострофу" колишній нардеп Ігор Лапін.

Член проводу Національно-визвольного руху "Правий сектор" Андрій Тарасенко нагадав про те, що убивство Катя Гандзюк теж було не розслідуване. За його словами, на Іванину здійснювали замахи й раніше, але правоохоронці не вжили заходів.

"Зрощення криміналітету з місцевою владою призводить до вбивств, до "руской вєсни", - заявив Тарасенко.

"Сьогодні йдеться не про життя націоналіста. Сьогодні ідеться про життя українців, які знаходяться під загрозою на сході України. Українські націоналісти мають лише одного ворога – того, хто зазіхає на державну незалежність України", - заявив Богдан Червак, голова Проводу ОУН.

За його словами, якщо влада не зможе покарати винних у вбивстві Олександра Іванини, то націоналісти "візьмуть ситуацію у свої руки".

В ході демонстрації учасники акції наголосили що ситуація що виникла в Сумах назріває і в Дніпрі, Одесі та Харкові. На додачу активісти нагадали про нещодавно презентований західними журналістами фільм-розслідування про Дніпро, де розповідається про те, як мер Дніпра Борис Філатов та бізнесмен Генадій Корбан перетворюють місто на неконтрольовану центральним урядом територію, опираючись на проросійський криміналітет та людей, які сприяли окупації кримського півострова Росією.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Після мітингу під Офісом президента, не дочекавшись представників влади, активісти рушили до Міністерства внутрішніх справ.