RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

День десантно-штурмових військ України: історія та головні факти

У неділю, 21 листопада, в Україні відзначають День десантно-штурмових військ ЗСУ.

"Апостроф" зібрав головні факти про це свято.

Повітряний десант виник після проголошення незалежності України, у його склад включили частини армійської авіації, повітряно-десантні та десантно-штурмові частини, а також частини забезпечення та інфраструктури Повітряно-десантних військ СРСР, які дислокувалися на території України.

З грудня 1992 по серпень 2012 року вони мали назву Аеромобільні війська Сухопутних військ Збройних сил України. З вересня 2012 року по листопад 2017 року - Високомобільні десантні війська Збройних сил України. 21 листопада 2017 року війська були перейменовані на Десантно-штурмові війська Збройних сил України.

Наприкінці жовтня 2017 року Командування ВДВ повідомило про затвердження ребрендингу та нової дати професійного свята. Його новостворені Десантно-штурмові війська стали відзначати 21 листопада, у День Архістратига Михаїла.

21 листопада 2017 року на Михайлівській площі в Києві відбулася урочиста церемонія, під час якої Президент України та військове командування вручили нову символіку. Крім того, провели церемонію із заміни блакитного берета на берети темно-бордового кольору разом із новим беретним знаком.

Раніше ми також писали, що 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.