RU  UA

Великий "розводняк": еколог пояснила проблему бутильованої води

Вода в пляшках, яка продається в Україні, в більшості випадків - просто водопровідна вода, очищена додатковим обладнанням.

Про це в ефірі програми Апостроф SCIENCE на Апострофі TV розповіла еколог, експерт з охорони водних ресурсів Мар'яна Гінзула.

Ведучий висловив припущення, що бутильована вода, яка продається у нас за великі гроші – якийсь великий "розводняк".

"Ви правильно думаєте. Дуже дорого. За фактом це водопровідна вода, очищена додатковим обладнанням і з величезною націнкою продається в бутильованій тарі. Тобто якщо ми беремо ціну води, очищену зворотним осмосом, це близько 50 копійок за літр, а бутильована вода - це 8 грн за літр. Націнка просто фантастична", – пояснила Гінзула.

Вона додала, що кип'ятіння води – гарний варіант, якщо йдеться про воду, в якій можуть бути якісь патогени, щоб їх вбити, але для водопровідної буде достатньо відстоювання.

"Для питної води з-під крана, я вважаю, найкращим є відстоювання. Кип'ятити теж можна, але після цього у води з'являється певний смак, який не всім подобається", - уточнила еколог.

Читайте також матеріал "Апострофа": В Україні вода з-під крана безпечна, а з колодязів та свердловин пити не варто – еколог.