RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

День Платона та Романа: молитва при гострій матеріальній нужді

1 грудня православні християни шанують мучеників Романа і Платона, які постраждали за віру під час гонінь на християн.

Молитву, яку читають цього дня під час матеріальних труднощів, опублікував “Весь Искитим”.

З початком зими закінчувалися сільськогосподарські роботи, і селяни займалися різними ремеслами – робили посуд, черепицю, іграшки з глини, амулети та талісмани. При цьому вони зверталися за допомогою до мучеників, крім того, у Романа і Платона просили вдалої зими.

У разі гострої матеріальної потреби, коли не було коштів на найнеобхідніше або були потрібні гроші на лікування, використовувалася особлива молитва:

“Святые Великомученики Платон и Роман, в сатанинском обличье нас деньги прельщают, в ад низвергают и жизнь сокращают. Тленно и бренно мечтать о достатке, даруйте мне хоть немного прибавки. Бедность терзает, и плач раздаётся, скорбь и тоска в сердце так не уймётся. Всё материальное, слабже духовного, в жалкой душе слишком много греховного. Не попусти жить в долгах, побираться, словно отверженный смрадно скитаться. Даруй достаток, детей прокормить, мать исцелить и себя не забыть. Чтобы Господь пожалел и простил, веру вдохнул, когда нет больше сил. Платон и Роман, не позвольте пропасть, верую в вашу священную власть. Во имя отца, и сына, и святого духа. Аминь”.

Раніше "Апостроф" публікував сильні молитви, які читають у День пам'яті Собору Архістратига Михаїла.