RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Українські банки скасовують популярну послугу: що відбувається

Українські банки перестануть масово пропонувати кешбек по 5-10% та випускати преміум-картки.

Про це повідомляє ubr.

За словами Приватбанку, тепер кешбек, який існував завдяки високому інтерчейнджу (комісія, яку банк, що обслуговує магазин (у тому числі онлайн), перераховує банку, чиєю карткою виконано оплату за товар чи послугу, вона становить 60-75% розміру комісії, яку бізнес платить за еквайринг, тобто за можливість приймати безготівкову оплату), тепер пропонуватиметься як послуга з преміум-карток.

Також у прес-службі державного банку зазначили, що припиниться випуск преміальних карткових рахунків: "Причина переходу на тотальну емісію преміум-карток була одна – високий інтерчейндж".

Більше того, Приватбанк знизить комісію за операції з POS-терміналами для торговців: " Це дозволить зберегти зростання культури безготівкових платежів на колишньому рівні, незважаючи на скорочення кешбеку", - заявили у відомстві.

Раніше "Апостроф" писав, що м ошеннікі запустили нові фішингові сайти, мета яких - збір телефонних номерів українців. Вони маскуються під офіційні інтернет-ресурси, зокрема сайти ПриватБанку, Monobank та інших відомих українських банків.