RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Перешкодили триколор та двоголовий орел: узбецького "фермера" не пустили в Україну

Українські прикордонники в аеропорту "Бориспіль" не дозволили в’їхати у країну громадянину Узбекистану, тому що на його одязі була зображена російська символіка: написи "Russian national team", прапор та герб країни-агресора.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Під час поглибленої перевірки пасажира рейсу з Ташкенту прикордонниками Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ", він зрозумів, що звісно вдягнувся некоректно по відношенню до України та вибачився перед усіма громадянами цієї країни.

Але вибачення не допомогли йому перетнути український кордон, тому що з'ясувалася ще одна річ. Громадянин Узбекистану не зміг підтвердити мету свого прибуття до України. Так, за його словами, він хотів купити трактор для свого сільського господарства, але не зміг відповісти на додаткові запитання від прикордонників: що за сільське господарство у нього та який саме трактор він бажає придбати.

Також співробітники ДПСУ з'ясували, що чоловік немає грошей на цей трактор, немає броні у готелі. До того ж "фермер" мав при собі багаж, який був набагато більший для заявленого терміну перебування у країні. Його відправили зворотнім рейсом до Ташкенту.

Фото: dpsu.gov.ua

Раніше "Апостроф" розповідав, 17 листопада у міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) на російську TikTok блогерку Альону Вотінцеву оформили адмінпротокол, а також заборонили їй в'їзд в Україну на три роки через відвідування окупованого Криму.