RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Чи можуть іноземці отримувати субсидію в Україні: у Кабміні пояснили

Через зростання цін на енергоносії в Україні постійно зростають тарифи на житлово-комунальні послуги. Це призводить до того, що оплата комунальних послуг для багатьох сімей стає непомірним тягарем. В результаті дедалі більше сімей масово оформляють субсидії. Але деякі люди не мають можливості вчасно та в повному обсязі сплачувати рахунки, але при цьому не звертаються до держави по фінансову допомогу лише через незнання законів. До таких категорій громадян можна віднести іноземців.

Голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна розповіла в інтерв'ю виданню "Факти", чи можуть іноземці отримати субсидію в Україні.

Так, за словами міністра, всі люди, які проживають на території України і не мають змоги належно оплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, можуть звертатися до держави з проханням про оформлення субсидії.

"Звертатися за субсидією слід усім, хто живе в Україні та з об'єктивних причин має недостатньо доходів для того, щоб самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги. Дах над головою, світло, вода, тепло – це базові речі, необхідні людині для життя. Тому ми хочемо і можемо допомогти в цьому питанні кожному, хто дійсно цього потребує”, - сказала Лазебна.

"Звернутися за субсидією можуть не лише громадяни України. Також це можуть зробити іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України", - додала вона.

Раніше ми також повідомляли про те, кому в Україні не належать субсидії на комуналку.