RU  UA

​Невдалі подарунки: куди подіти презент, який не “по душі”

Новорічні свята - це час приємних подарунків. Кожен із нас намагається обрати щось якісне і функціональне, і водночас мріє отримати не менш хороший презент. Але буває й так, коли очікування та реальність не співпадають.

Як вийти зі скрутного святкового становища і куди подіти невдалий подарунок розповіли у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Шкарпетки, сумки, статуетки, солодощі - яскраві вітрини все більше ваблять асортиментом.

“Є такі подарунки, які підходять всім, які ти можеш взяти і не задумуватись. Це наприклад їжа, це завжди якесь там варення, шоколад. Ще якщо воно там якось гарно запаковано і цікаві написи в середині - це ніколи не буде зайвим”, – розповідає виконавчий директор мережі магазинів подарунків Христина Кримська.

З тим, що їжа один з кращих подарунків погоджується і лідер гурту "БЕZ ОБМЕЖЕНЬ" Сергій Танчинець. Щоправда такий презент не зберегти на пам'ять.

“Нам дуже багато дарують смаколиків, якісь хенд-мейд цукерки, якісь наливки, якісь повидла крафтові. Це все ми забираємо додому”, – розповідає лідер гурту "БЕZ ОБМЕЖЕНЬ" Сергій Танчинець

Але кожен хоча б раз у житті отримував щось не до смаку. І тоді, змінивши обгортку, подароване віддавав комусь іншому.

“Я складаю в себе вдома, тому що подарунок це в першу чергу енергетика яку людина вкладає, коли тобі його дарує. Звісно, що це не обов’язково мають бути корисні штуки, але це 100% коли ти дивишся на цю річ, то ти згадуєш людину”, – зазначає Христина Кримська.

При виборі подарунка, експерти радять, враховувати близькість стосунків з людиною, а також те, до якого свята він приурочений.

"Подарунки особистого характеру, щодо особистої гігієни: різноманітні гелі, шампуні, якісь креми для тіла. Парфуми, до речі, також відносяться до засобів особистої гігієни - не рекомендовані до дарування. І подарунки, які стосуються кухонного начиння.. Якщо ви не близько знайомі з людиною, то ви не можете їй подарувати дорогий подарунок”, – вважає консультант з етикету Юлія Юдіна.

Але щоб точно не помилитися із вибором - краще запитати напряму.

“У Європі та Америці дуже популярні, так звані, вішлисти - листи очікуваних подарунків. І, як правило, їх застосовують до великих свят. Безперечно, це дуже полегшує вибір”, – зауважила Юдіна.

Та все ж якщо з подарунком не пощастило - передаровувати чи продавати його не варто - це норма етикету. Проте не всі такої думки.

“Якщо там людині подарувала подарунок і він їй не подобається, то вона може з ним робити все що завгодно і навіть викинути. Я спокійно до цього ставлюся”, – розповідає Лариса Марченко, яка роздає невдалі подарунки у соцмережах.

Але Лариса знайшла оптимальний вихід із ситуації - віддавати подарунки тим, кому вони дійсно потрібні.

“Одна моя знайома додала мене у групу у якій обмінюються подарунками. Я зайнялася прибиранням і познаходила купу речей. От і вирішила, що щось треба робити і я згадала про цю групу. Ти отримуєш якесь таке задоволення, якась така енергетика чудова в групі. Задоволення від того,що ти комусь щось подарував”, – розповідає Лариса Марченко.

А от з продажем речей у Лариси не склалося. Каже простір перенасичений товаром, багато шахраїв та й задоволення від грошей отримуєш менше. Тож дарувати для неї краще, ніж продавати. І щоб ваш подарунок був точно вдалим - забудьте про шкарпетки, предмети особистої гігієни та приладдя до гоління. Додайте лише щирості і вражень.