RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Виплата субсидій в Україні: у кого та в яких випадках заберуть гроші

Українське законодавство передбачає низку випадків, коли особа, яка отримала субсидію, повинна буде повернути її органу, який її видав.

Апостроф розбирався, у яких випадках субсидії підлягають поверненню.

Насамперед слід нагадати, що субсидія призначається у межах державної політики, як допомога сім'ям, чиї платежі за послуги ЖКГ перевищують визначений для них обов'язковий платіж.

Так, якщо субсидія була отримана громадянином незаконним методом за допомогою надання недостовірних даних, він буде зобов'язаний повернути ці гроші органу, який призначив йому субсидію.

У такому разі орган, що надає субсидію, має право направити письмову вимогу про повернення субсидії. Якщо одержувач відмовиться, то справа вирішуватиметься в судовому порядку.

При цьому представники служб соцзахисту не мають повноважень перевіряти житлові умови та благополуччя заявників, які подають документи на отримання субсидії. Однак вони можуть контролювати свої доходи та точність наданої інформації.

Голова Мінсоцполітики Марина Лазебна також наголосила, що перевіряється лише достовірність даних, наданих заявником у його декларації. Якщо при цьому людина не вказала додатковий дохід або куплену нещодавно дорогу річ вартістю понад 50 тисяч гривень, або ж купує щось подібне при отриманні субсидії, то це означає, що доходи цієї людини дозволяють їй оплачувати комунальні послуги самостійно.

При цьому Лазебна наголосила, що у подібних випадках отримані від держави кошти підлягатимуть поверненню.

Раніше ми також повідомляли про те, як зміниться форма володіння житлом після отримання субсидії.