RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Виклик мобільної бригади для вакцинації: як це зробити та хто має на це право

Кампанія вакцинації проти COVID-19 в Україні триває. Кожен українець, від 12 років може щепитися у пунктах щеплень та центрах масової вакцинації. А як щодо мобільних бригад?

"Мобільні бригади працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим", — повідомляють у МОЗ України.

Також вони обслуговують громадян, які не можуть самостійно пересуватися, організовані колективи та окремі професійні групи, як-от медиків, освітян, соціальних працівників чи військових, працівників структур державної безпеки.

Щоб скористатися послугами мобільної бригади, ви можете залишити заявку на вакцинацію вдома за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через вашого сімейного лікаря.

МОЗ попереджає, що вам, можливо, доведеться почекати на приїзд бригади декілька тижнів, поки не збереться достатня кількість охочих щепитися у вашому районі чи населеному пункті.

Запросити до себе мобільну бригаду можуть також представники окремих громад, в яких немає пунктів чи центрів вакцинації від COVID-19, а також ті ОТГ, де відсоток охоплення щепленнями серед людей віком 60+ нижчий за 30%. Для цього треба скласти список охочих вакцинуватися та подати відповідну заявку до обласних департаментів та управлінь охорони здоров’я.

Раніше "Апостроф" писав, українці отримають ще 500 гривень за бустерну дозу.