RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Задишка та проблеми із серцем: лікар розповіла, як відновитися після COVID-19

Люди, які перенесли захворювання на коронавірус, досить часто стикаються з безліччю проблем, пов'язаних зі здоров'ям і ще довгий час приходять до тями після хвороби.

Про це розповіла київський лікар-кардіолог вищої категорії Анна Солощенко, інформують "Факти".

Вона порадила при перших незрозумілих симптомах або поганому самопочутті звернутися до кардіолога для проведення обстеження.

"Тахікардія і навіть аритмія - часті ускладнення COVID-19. Раджу вам звертатися до кардіолога. Лікар при необхідності проведе обстеження, наприклад, холтер - добовий моніторинг кардіограми, призначить препарати, такі як бета-блокатори. Думаю, через два-три місяці самопочуття покращиться. Нагадаю, що відмовлятися від бета-блокаторів слід обережно - поступово зменшуючи дозу", - сказала медик.

Також Анна Солощенко додала, що задишка після коронавірусу – досить часте явище, яким страждають навіть молоді люди.

"У кардіології є тест, яким лікарі користуються вже більше ста років. Людина йде протягом шести хвилин, і залежно від подоланої відстані фахівці виділяють стадії серцевої недостатності. Зараз багато, навіть молодих, спортивних, після COVID-19 скаржаться на задишку, навіть при незначному фізичному навантаженні. Це може бути пов'язане з ураженням легень, яке не обійшло майже кожного пацієнта (на КТ ми бачимо специфічні зміни, що нагадують "матове скло" - запалення і набряк легеневої тканини). Щоб легені "задихали" на повну силу, деяким пацієнтам потрібно два-три місяці" , – резюмувала вона.

Раніше ми писали, що Комаровський розповів, як отямитися після коронавірусу.