RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У додатку "Дія" помітили дивну вимогу

У вівторок, 8 лютого, у державному додатку "Дія" була додана функція отримання довідки про несудимість, яка може знадобитися для військкоматів, під час влаштування на роботу, для виїзду за кордон, для усиновлення чи оформлення опіки, для оформлення громадянства, для оформлення чи відновлення документів тощо. Користувачі помітили дивну вимогу - для її отримання необхідно ввести дані російською.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Prozapas.

“Те, що в "Дії" для генерації довідки про несудимість, треба ввести своє ім'я та прізвище виключно "російською мовою" - означає, що бази контролюються російськими спецслужбами?”, - йдеться у повідомленні.

Більшість підписників у коментарях обурюються таким правилам у державному додатку на 31 році Незалежності України.

"Бачив, це дійсно незрозуміло. Чи можна якось на це впливати в законний спосіб?", - задаються питанням коментатори.

Інші знаходять цьому логічне пояснення.

"Ні, саме цей конкретно факт про це не говорить. Якщо Ви замовляєте аналогічну довідку на сайті сервісного центру МВС - там так само потрібна транслітерація російською мовою. Думаю, це пов’язано з пошуком по різним, в тому числі архівним, базам даних", - пояснює один із підписників.

Раніше ми писали, що Міністерство цифрової трансформації запустило п'ять нових сервісів на порталі державних послуг “Дія”.