RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Почне впливати поле високого тиску: синоптик розповіла про "капризи" погоди на вихідні

У неділю, 13 лютого, в Україні буде багато сонця та повна відсутність опадів. Але температури повітря впадуть. Так на погоду вплине поле високого тиску.

Про це розповіла "Апострофу" синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

"Після проходження атмосферного фронту на територію нашої країни почне впливати поле високого тиску. Відповідно, буде більше сонячних прояснень і вже зменшиться кількість опадів. У більшості областей очікуємо пориви та посилення вітру до 15-20 метрів на секунду. На дорогах країни, крім півдня, після проходження атмосферного фронту може бути ожеледиця", – сказала вона.

Так, на півдні вночі від 2 до 5 градусів морозу, а вдень від +2 до +6.

У східних регіонах у нічні години стовпчики термометрів покажуть від 4 до 6 градусів морозу, а вдень варто очікувати 1-3 градуси тепла.

На заході та в центрі вночі від 4 до 7 градусів з позначкою "мінус", а ось вдень різко потеплішає: до 4-7 градусів з позначкою "плюс".

Найхолодніше вночі у цей день буде на півночі України. Стовпчики термометрів впадуть до позначки 9-11 градусів морозу. Але після сходу сонця температура повітря підніметься в діапазоні від 1 до 4 градусів тепла.

"13 лютого температура вночі буде 3-9 градусів морозу, бо йде антициклон, будуть прояснення, немає опадів, відповідно, немає хмар, які виступають як "ковдра", і приземна поверхня швидко охолоджується. У Карпатах, на сході та північному сході вночі навіть 10-15 градусів морозу. У денний час все одно повернуться плюсові температури по всій території України: від +2 до +8 градусів", – резюмувала Наталя Птуха.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Плюс-мінус 10: синоптики розповіли про нестабільну погоду на вихідні