RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чи буде квітень в Україні теплим: народний синоптик дав прогноз

У лютому синоптики прогнозують в Україні чергування теплих і холодних днів, а квітень порадує українців теплом буквально з перших чисел.

Такий прогноз дає народний синоптик Володимир Деркач, пише "Телеграф".

Перша декада, 1-10 квітня , принесе справжнє весняне тепло. Водночас у районі 5 квітня в Україні буде похмуро, можливі невеликі опади протягом 2-3 днів. Після цього періоду встановиться хороша погода, хоча в окремі дні буде вітряно.

Друга декада, 11-20 квітня, також розпочнеться з теплої погоди, але ближче до середини місяця похолодає. Наприкінці другої десятиденки квітня, за розрахунками народного синоптика, Україну накриють дощі. Крім того, температура повітря може впасти до заморозків у нічний час протягом 1-2 днів.

У третю декаду, 21-30 квітня, ще збережеться можливість опадів, хоча їхня ймовірність буде невисокою. Вдень очікуються комфортні весняні "градуси", вночі в окремі дні температура повітря знижуватиметься.

Як розповідав "Апостроф", кліматолог, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С.І. Суботина НАН України Світлана Бойченко прогнозує, що тепла весняна погода настане різко та раптово вже у квітні.