RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Як впізнати окупанта без "паляниці": ТОП-5 простих питань, незрозумілих росіянину

З початком російської військової агресії у містах та селах України почали виявляти ворожі розвідувально-диверсійні групи, які були закинуті до нашої країни у різний час.

Про те, як можна відрізнити українця від росіянина, повідомляє Telegram-канал "Київ Оперативний".

Часто використовується старий ефективний спосіб – просять вимовити українське слово "паляниця". Однак росіяни, багато з яких ніколи не вивчали жодну іноземну мову, думають, що добре володіють своїм мовним апаратом, але на практиці вимова деяких звуків їм дається насилу, а іноді взагалі не дається.

І навіть незважаючи на низку спільних моментів, які існують в українській та російській мовах, вимова деяких слів та звуків становить проблему для росіян та деяких російськомовних, які з дитинства не вчили українську. Наприклад, у таких словах, як паляниця, рушниця, полуниця, криниця.

Тим не менш, російські вимовляють ці слова з м'яким звуком "і" замість "и", а "ц" іноді замінюють "тс".

У свою чергу, щоб відрізнити "своє" від "чужого", рекомендується спілкуватися з людьми українською мовою, а також ставити такі питання:

  • "Коли ревуть воли?"
  • "Що роблять мертві бджоли?
  • "Які в нас олені-олені?"
  • "Де найближче відділення Monobank?"

Крім того, можна говорити такі фрази "Хто не скаче - той москаль!", а також культову "Путін - х**ло!". Причому, її можна використовувати у вигляді запитання.