RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Готують "гарматне м'ясо": окупанти женуть мешканців Донбасу на захоплення Києва та Одеси

Рашистське військове керівництво провело мобілізацію у терористичних "Л/ДНР" та вже формує підрозділи у складі 1 і 2 армійських корпусів для штурму населених пунктів на підконтрольній Україні території.

Про це повідомляє головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

"Більшість із цих людей мають російські паспорти. Зараз частину наших земляків перекидають через територію Ростовської області, Краснодарський край та тимчасово окупований Крим для проведення морської наступальної операції із захоплення Одеси. Іншу частину вивезли в Бєлгород для штурму Києва в першому ешелоні у якості "гарматного м’яса", - інформує про ситуацію Залужний.

Також він наголошує, що це класифікується як воєнний злочин та порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни. Окрім цього, це ще одни доказ повного підпорядкування 1 і 2 армійських корпусів 8-ій армії ЗС країни-терориста РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Донецькому напрямку в полон потрапили члени збройних формувань РФ, серед яких були жителі окупованих територій: слюсарі, вчителі, соціальні працівники, яких Кремль насильно мобілізував до своєї окупантської армії та використав як гарматне м'ясо.