RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зрадники та диверсанти: в СБУ відзвітували про затримання злочинців в Україні за 6 березня

Служба безпеки України продовжує викривати російських військових злочинців, а також зрадників та колаборантів, які допомагають ворогові.

Про це повідомила у Telegram прес-служба відомства.

У зв'язку з цим у СБУ зібрали добірку про виконану роботу минулої доби, 6 березня:

У Донецькій області:

СБУ затримала цілий "підрозділ" бойовиків терористичної "ДНР".

Ці 13 окупантів стріляли по мирних жителях, житлових масивах та об'єктах критичної інфраструктури в Маріуполі, Краматорську, Волновасі, Сартані та Талаківці.

Їхній підрозділ чинив збройний опір українським військовим у районі населеного пункту Майорськ. Під час бою вони були оточені та затримані.

В даний час бойовики активно співпрацюють зі слідством і дають свідчення проти РФ.

В Києві:

Спецназівці СБУ затримали агента російської розвідки – директора одного з підприємств "оборонки" у Дніпрі, який спеціалізується на постачанні та програмному забезпеченні безпілотників.

Остання його задача від ГРУ РФ – отримати дані про українських військових у районі проведення операції Об'єднаних сил.

Наразі щодо нього продовжуються слідчі дії за ч. 2 ст. 258-5, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу.

У Миколаєві:

Силовики затримали 2 людей, які збирали та передавали РФ важливу інформацію про військові об'єкти міста та його інфраструктуру.

Зокрема, дані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ по Миколаєву, працівників Нацполіції та української спецслужби. Крім того, агенти передавали на номери російських абонентів інформацію про розміщення блокпостів та сил оборони.

У Рівному:

СБУ схопила місцевого жителя, котрий працював на ворога. Чоловік збирав та передавав окупантам відомості про транспорт ЗСУ, розташований на західній Україні. Крім того, його цікавили військові об'єкти одного із міст Рівненщини.

У Луганській області:

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за колишнім членом "Партії регіонів", який зараз намагається очолити окупаційну адміністрацію у тимчасово окупованому місті Біловодськ.

Колаборант якийсь час перебував у "консервації", а до того, у 2014 році, організовував фейковий "референдум" у Луганській області, де згодом обіймав посаду так званого "міністра сільського господарства ЛНР".

В даний час під керівництвом збройних сил РФ колаборант організує роботу органів окупаційної влади та планує їх очолити. Він публічно проголошує, що Біловодськ є територією так званої ЛНР, закликає місцевих жителів та правоохоронців забезпечити повну підтримку владі загарбників.

Він перебуває у полі зору українських силовиків і обов'язково відповідатиме за законом.

Раніше ми також повідомляли про те, як днями у Києві затримали керівника мережі диверсантів.