RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

Колишній генерал НАТО вказав на хитрий план Путіна щодо відведення військ у Київській області

Відведення російських військових і техніки з-під Києва означає їх перекидання на інший напрямок, а мир у Європі неможливий, поки Путін залишається при владі.

Таку думку висловив BBC відставний британський генерал, екс-заступник командувача сил НАТО в Європі сер Річард Ширреф.

Він із підозрою сприйняв заяви керівництва окупантів про деескалацію у Київській та Чернігівській областях. "Це майже напевно визнання, що спроба просуватися на багатьох оперативних напрямках провалилася, і найімовірніше - провісник концентрації сил в іншому місці... Я не виключав би певний обманний маневр", - поділився топ-військовий.

Британець також вважає, що "поки що кривавий автократ Путін в Кремлі - мир у Європі неможливий".

Шиффер вважає, що в НАТО зобов'язані подбати, щоб протистояння між РФ і колективним Заходом залишалося холодною, а не гарячою війною, але мають бути готовими до будь-якого протистояння.

"Ми ще не бачили такого нарощування сил НАТО, яке, на мою думку, важливо, якщо НАТО хоче стримати будь-яку подальшу агресію" , - заявив генерал.

Крім того, Ширреф нагадав про те, що президент Росії часто висловлював бажання возз'єднати всіх росіян під прапором "Матері Росії" щодо країн, які раніше належали Радянському Союзу. Тому сер Річард Ширрефф попередив, що Путін не тільки не зупиниться в Україні, а може замахнутися і на країни Балтії.

Зазначимо, офіційні особи США попереджають, що російські окупанти можуть знову розвернутися сприятливих бойових умов.