RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як одружитися солдату під час війни: названо три способи

Українським військовослужбовцям пояснили, як під час війни подати заяву про реєстрацію шлюбу. Вони можуть скористатися кількома способами.

Про це повідомляє "Інформатор".

Сама процедура реєстрації шлюбу для цієї категорії осіб під час воєнного стану передбачає кілька форм.

Військовий має скласти відповідну заяву про укладення шлюбу та подати командиру, яким засвідчується справжність підпису та забезпечується передача у відділ держреєстрації актів цивільного стану, куди має подати особисто наречений чи наречена заяву про реєстрацію шлюбу.

Заяву можна надсилати як безпосередньо у відділ державної реєстрації актів цивільного стану, до якої додано заяву про державну реєстрацію шлюбу нареченим, так і в інший відділ державної реєстрації актів цивільного стану чи орган Міністерства юстиції.

У заяві мають бути вказані дані про військового та особу, з якою бажає одружитися:

  • прізвище, ім'я та по батькові;
  • дата народження;
  • громадянство.

Потрібно уточнити відомості у разі обрання прізвища нареченого чи нареченої, приєднання до свого прізвища.

Також факт реєстрації шлюбу може засвідчуватися актом про укладання шлюбу, який складає безпосередньо командир військового. Акт може відбутися без особистої присутності одного чи обох молодят за допомогою доступних засобів відеозв'язку. Зміст аналогічний тому, що представлений у першій формі.

Акт командир може надіслати у будь-який відділ державної реєстрації актів цивільного стану чи терорган Мін'юсту для складання актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення даних у Держреєстру актів громадянського стану.

Укладати шлюб без присутності іншої сторони можуть не тільки військові, а й представники інших силових відомств, а також медики. Тому факт реєстрації шлюбу може засвідчуватися актом, який складає керівник охорони здоров'я, де перебувають чи працюють один/обидва молодята, та скріплює печаткою цього закладу (за наявності).

Керівник медзакладу має надіслати акт у будь-який відділ держреєстрації актів цивільного стану чи в місцевий орган Мін'юсту для складання актового запису про шлюб у паперовій формі і внесення даних у Держреєстр.

Акти, складені з 24 лютого, які не містять усіх необхідних відомостей, дійсні для ведення реєстрації шлюбу за цією процедурою до дня припинення чи скасування воєнного стану.

Раніше Апостроф повідомляв, хто під час війни може узаконити свої відносини без присутності іншої сторони.