RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лікарні РФ не справляються з кількістю поранених "орків": зведення Генштабу ЗСУ на вечір 4 квітня

За 40 днів повномасштабної війни Росії проти України російські окупанти зазнали великих втрат - лікарні в російських містах не встигають приймати величезну кількість поранених.

Про це йдеться у вечірньому зведенні у Facebook Генерального штабу Збройних сил України за 4 квітня.

За весь час повномасштабного вторгнення в Україну командування російських окупаційних військ лише двічі оголошувало про втрати особового складу угруповання військ, які ведуть бойові дії на території нашої держави.

За наявною інформацією, втрати 20-ї мотострілецької дивізії (Камишин, Волгоградська область) 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, зокрема: 33-го, 255-го, 294-го мотострілецьких полків, що повернулися до пунктів постійної дислокації, склали до 40% особового складу, озброєння та військової техніки. Значна частина окупантів, які зуміли повернутись додому, тепер намагаються звільнитися з лав російської армії.

У той же час лікарні не тільки в Росії, а й у Білорусі не в змозі прийняти і розмістити у себе величезну кількість поранених рашистів. Наприклад, медперсонал лікарні у Глушково Курській області переведений на посилений режим чергування - це пов'язано з тим, що в період з 29 березня по 2 квітня з території Сумської області до цього медичного закладу надійшло близько 100 поранених окупантів.

Крім того, Генштаб ЗСУ повідомив, що на окупованих територіях рашисти мінують території об'єктів цивільної інфраструктури, а також вивозять людей на російську територію. Окупанти змушують мирних мешканців облаштовувати свої позиції на захоплених територіях, забирають у них майно та транспорт.

Ще повідомляється, що з урахуванням втрат, окупанти прискорили випуск офіцерів у своїх вищих навчальних закладах. За наявною інформацією, у військовій академії зв'язку в Санкт-Петербурзі здійснюється термінова підготовка офіцерів до заміщення посад у бойових військових частинах.

Раніше "Апостроф" повідомляв про втрати російської окупаційної армії станом на 4 квітня. ЗСУ знищили 18 300 путінських військових.