RU  UA

Справа не в кількості: військовий експерт оцінив сили ворога на сході України

Росія додала на сході України 11 батальйонно-тактичних груп для участі у війні. Незважаючи на велику чисельність окупантів, їхня боєздатність впала, бо особовий склад не забезпечили новою технікою для подальшого наступу на Донбас.

Про це заявив військовий експерт Михайло Жирохов у спецефірі на Апостроф TV.

"Тут потрібно говорити не тільки про чисельність, а і про якість цих батальйонно-тактичних груп. Після того, як вони були вибиті з Київської, Чернігівської та Сумської областей, вони мають величезні проблеми з особовим складом та технікою. За цей час неможливо просто дати нову техніку, взяти її зі складів, щоб військові далі могли воювати принаймні так, як вони воювали, наприклад, у березні цього року", - пояснив Жирохов.

За словами експерта, незважаючи на велику кількість ворожої сили, українські захисники на Донбасі добре підготовані та можуть відбити атаки окупантів.

"Їхня кількість говорить тільки про те, скільки ворогів протистоять українській армії. Тим паче, угруповання на Донбасі досить підготовлено, має достатню кількість боєприпасів та може відбити будь-який напад ворога", - додав Жирохов.