RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Мені наказали вистрілити – я вистрілив": російський окупант зізнався у вбивстві мирних громадян

Служба безпеки України отримала зізнання окупанта про розстріл мирних українців за наказом російських командирів. Він розповів, як власноруч розстрілював цивільних людей.

Ворог завдав підлого ракетного удару по багатьох областях України: онлайн подій війни 4 травня

Про це повідомили в СБУ.

21-річний окупант на ім'я Вадим був командиром відділення й пішов на війну проти України, щоб "матеріально підтримати свою матір". Однак участь у бойових діях для нього тривала недовго: перетин кордону, просування на Сумщину, а потім – супровід колони з пораненими до РФ.

Дорогою до країни-терориста Росії їх колону розбили українські воїни, тому цей окупант з "колегами" викрали 2 легкові автомобілі у звичайних українців. Потім цей ворожий солдат впритул випустив чергу в цивільного, який потрапив на очі окупантам.

"Мне приказали выстрелить – я выстрелил в него одну очередь. Он упал, а мы поехали дальше", – цинічно сказав окупант Вадим.

У СБУ переконують, що російський вбивця не втече від покарання за виконання злочинного наказу. Його дії підпадають під ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни. І покарання – до 15 років позбавлення волі.

Раніше СБУ опублікувала перехоплення розмови росіян, де вони зізнаються у вчиненні воєнних злочинів проти мирного населення України. Окупанти відчувають насолоду, направляючи у мирне селище танк, начинений тротилом та гвіздками, щоб взірвати його посеред житлових будинків.